Innerpage Image

Elektra S1 Micro a Leva kobber & messing

Espressomaskinerelektra kaffemaskiner Elektra S1 Micro a Leva kobber & messing

Elektra S1 Micro Casa a Leva Kobber & MessingElektra Micro Casa a Leva S1 er en håndbygget espresso maskin fra Elektra i fantastisk design. Micro har stor vannbeholder på 1,8 liter som gir den kapasitet til å både lage flere espresso og steame melk samtidlig. Steameren er både torr og kraftig og lager meget fin mikroskum.

Elektra Casa a leva har kanskje den beste steameren på markedet for maskiner lagt for hjemmebruk. Denne maskinen er en virkelig klassiker som vil pryde et hvert kjøkken. 

[wpsm_button color=»green» size=»big» link=»https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?cid=4422&pid=7338&deeplink=https%3A//www.kitchenone.no/produkt/saeco-saeco-granbaristo-hd8975/&sub=17832″ icon=»thumbs-up» border_radius=»10″ target=»_blank»]Tilbud hos Kitchenone 13 999,-[/wpsm_button]

Detaljer

Håndbygget espresso maskin fra Elektra i fantastisk design. Lag kaffe på tradisjonelle måten. Dette er en levamaskin der du manuelt pumper trykk inn i gruppehodet, når du slepper på spaken så pumpes vannet gjennom kaffen. På denne måten får du eksakt likt trykk hver gang du lager espresso. Micro har stor vannbeholder på 1,8 liter som gir den kapasitet til å både lage flere espresso og steame melk samtidlig. Steameren er både torr og kraftig og lager meget fin mikroskum.

Denne maskinen har kanskje den beste steameren på markedet i denne prisklassen.
Vi anbefaler å kjøpe en 49 mm tamper til denne maskinen.

Tips for brygging
Når du setter inn bajonetten med kaffen så hold i spaken samtidlig slik at ikke maskinen flytter på seg. Etter at bajonetten er satt på så dra ned spaken Hold spaken nede slik at du ser noen drypper espresso komme ut av bajonetten slik gruppehodet fyldes med vann og at kaffen blir våt, slepp siden spaken og kaffen vil gå gjennom espressoen.

Jo finere malt espresso, jo hardere du tamper og jo mer kaffe du har i bajonetten jo lengre vil det ta for vannet å passere kaffen. Her kan du anpasse etter din smak. En en optimal espresso brygges beroende på personlig smak på ca 18-30 sekunder. Ved 18-20 sekunder får du en litt bitter «ristretto» og ved ca 28-30 sekunder får du en «caffe lungo» som er litt rundere. Mange mener at ca 25 sekunder er optimal bryggetid. Vent i ca 1 minutt før du fjerner bajonetten. Hvis du tar av spaken for kjapt så vil trykk i gruppehodet t blåse ut kaffe på benken. Pass og på at spaken har gått ende opp. Har den ikke det er det trykk kvar i bryggingsenheten og du må vente litt lengre. Hvis du tar bortbajonetten innen spaken har gått ende opp så flyger spaken opp når du tar vekk bajonetten.

Maskinen bør ikke stå på i lange perioder då den kan tørrkoke og bli ødelagt. Hvis maskinen står på for lenge vil den bli for varm til å lage optimal espresso(detsamme gjelder for La Pavoni maskinene). Etter en 4-5 espresso shots bør man slå av maskinen, kyle av den og eventuelt etterfylle med kaldt vann for best resultat. Det bør være så pass mye vann i maskinen at du kan se vannet i vannmåleren. Maskinens design gjør at den vil bli meget varm under bruk. Berør kun plastdelene og pass på at maskinen ikke velter under brygging (når du drar ned spaken).

Når du har brukt Microcasa a leva et par ganger så vil du lære tekniken. Det går kjapt å lære seg denne maskinen som lager fantastisk espresso og har kanskje den beste melkeskummeren på markedet for hjemmemaskiner.

Spesifikasjoner:
Vakker chrome finish
Vann nivå maler som indikerer hvor mye vann som er i vannholderen
Vanntrykk maler som forteller når du har optimal trøkk for å lage espresso.
Spring piston system – lever starter i oppreist posisjon for å pumple vann gjennom espressoen. Om du skal lage en dobbel espresso trøkk ned en andre gang etter att ha leveren har gått opp halvveis.
Stor kraftig vannholder som gir eksepsjonelt tørr steam for å lage mikroskum.
Innebygd regulator som automatisk regulerer vanntrykk og temperatur.
Innebygd termostat som forhindrer at maskiner blir ødelagt dersom det ikke er vann i den.
Power: 110-230 Volt
Vannholder kapasitet: liter 1.8 Mål: lengde 26 x bredde 26 x høyde 58 cm
Vekt: 11 Kg
Filter størrelse: 49-50mm.
Elektra Casa a leva er ment for hjemmebruk Handmade in Italy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *